Prodej uzenářských

výrobků

Textové pole: Prodejna U Jiříka
RECEPT na 


Buřty na černém pivu a zelenině

Výborná a rychlá večeře

Potřebujeme
1 kg buřtů, 1 lahvička Cikánské omáčky nebo pikantního kečupu, 250 ml černého piva, 2 velké cibule, 4 papriky, 1 cuketa –nakrájet na kolečka neloupat, česnek-nejlépe český, podle chuti / cca 6 stroužků / 

Pivo doporučujeme:
černý Kozel nebo jinou zavedenou značku co vám chutná

Postup
Buřty oloupeme a podélně rozpůlíme. Dáme do pekáče, nebo do remosky, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme omáčkou a pivem a pečeme cca na 160° do změknutí zeleniny. Měla by vzniknout hustá šťávička, která je vynikající.

Copyright © 2019, U Jiříka prodejna uzenin All Rights Reserved | Webdesign by  GVR ING, s.r.o.

Textové pole: Prodejna U Jiříka
RECEPT na 

Kynuté škvarkovo - bramborové placky

Ingredience:
250 g brambor
250 ml mléka
1 polévková lžíce hladké mouky
1 kostka droždí (42g)
1 kávová lžička cukru krupice
300 g polohrubé mouky
250 g mletých škvarků
2 vejce
1  kávová lžička soli
hrubá sůl na posyp 

Příprava a Postup
Omyté brambory dáme i se slupkou vařit doměkka (cca 15 - 20 minut). Necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Ohřejeme mléko tak aby bylo jen vlažné. Část mléka oddělíme, smícháme s hladkou moukou, cukrem a droždím. Necháme vzejít kvásek.
Zatím si do mísy k nastrouhaným bramborám přidáme mouku, umleté škvarky a 1 vejce.
Přidáme kvásek a promícháme. Postupně přidáváme mléko, abychom měli hladké těsto. Přisolíme, promícháme a dáme na 1 hodinku kynout na teplé místo.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku, ze které hrnečkem vykrajujeme placky. Druhé vejce rozšleháme a potřeme jím placky. Posypeme hrubou solí a dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 minut. 

Vylepšeníčko: 
Lze to udělat i tak, že  se nechá těsto  kynout až na plechu a  těsto se nevyválí, ale udělají se malé bochánky a ty se po vykynutí roztáhnou na placičky. Nahoře se  ještě na nich udělá nožem mřížka. Posypeme je nejenom solí ale i kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 
180°C opět cca 30 minut a také do  růžova až zlatova.

Textové pole: Prodejna U Jiříka
RECEPT na 



Pagáče škvarkové-křupavé

Ingredience:
300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g škvarků lze i mletých, 2 vejce, 20 g droždí, 150 ml mléka, sůl, žloutek nebo vejce na potření 



Příprava a Postup
V hrnku rozmícháme vlažné mléko, droždí a lžíci hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Zaděláme hladké těsto a pak přidáme škvarky. Necháme vykynout asi půl hodiny. Pak z kusu těsta vyválím váleček, nakrájíme na kousky, tvoříme kuličky a ty dáme na plech kynout. Plech nemusí být vymazaný, těsto je dost tučné. Po asi po 15 min každou kuličku rozplácnout  kolečkem, které používáme na bramborový salát nebo s citem  paličkou na maso (čtverečkovanou stranou). Kuličky se zploští a mají ozdobený povrch. Pomažou se vejcem, posypou pekařskou (hrubou) solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C až jsou placičky do zlatova.