Prodej uzenářských

výrobků

Prodejna U Jiříka

 

Základní nabídka a sortiment

 

Prodejna se v současnosti převážně zabývá prodejem českého uzenářského zboží , které zpestřují výběr pro naše zákazníky. Základem jsou potřeby zákazníků. Maximálně dbáme na perfektní kvalitu výrobků a své dodavatele si pečlivě vybíráme a průběžně hodnotíme. Snažíme se uspokojovat své zákazníky i tradičními regionálními českými výrobky. Sortiment prodávaného zboží je v současnosti velmi široký.

V nabídce sortimentu je například 2 druhy šunky, 4 druhy párků, 8 druhů klobás, velmi kvalitní špekáčky, jitrnice, jelita, tlačenky, taliány, 2 druhy výběrových paštik, 8 druhů velmi kvalitních salámů. Samozřejmostí je nabídka  8 druhů uzených mas, specielně upravené uzené bůčky, panenky, krkovice, pečeně, kolena a žebírka. Specialitou jsou také výrobky sekaných pečení, sádla a iberijského špeku  – vše k okamžité konzumaci.

V prodejně lze zakoupit též čerstvé pečivo a chléb od osvědčených pekařů.

 

 

Copyright © 2019, U Jiříka prodejna uzenin All Rights Reserved | Webdesign by  GVR ING, s.r.o.

Textové pole: Jelito (polsky: kaszanka; německy: grützwurst) je masný výrobek z vepřového masa a krve. Kromě toho obsahuje kroupy nebo drobné kousky pečiva. Jelito je běžným produktem domácích zabijaček. Podobně jako u jitrnic, i zde jsou základními surovinami méně hodnotná masa – hlava, játra, bůček, kůže, plíce apod. Dalšími ingrediencemi bývá tučný vývar odebraný z povrchu zabíjačkové polévky, rozpuštěné vnitřní sádlo, škvarky, osmažená cibule, česnek, sůl a koření, mezi které patří zejména pepř, majoránka, kmín a nové koření. Složení jelit se liší, každý řezník či výrobce se liší svojí původní recepturou.
Jelita se řadí do dvou hlavních kategorií, kterými jsou jelita kroupová a jelita žemlová. Existují i výrobky, ve kterých jsou jak kroupy, tak žemle.

Tlačenka je masný výrobek z vepřového masa nebo jiných mas, jako je například drůbeží. Jedná se o malé kousky masa, naložené v rosolu z rozvařených vazivových tkání.

Tlačenka je tradičním produktem vyráběným při zabíjačce.

Nevýhodou tlačenky je její relativně nízká trvanlivost, proto bývá po zabíjačce konzumována jako jedna z prvních.

Tlačenka bývá obvykle konzumována s cibulí, octem a chlebem. Je oblíbeným malým jídlem k pivu.